я. New Folderяя/рJ@8@Q@Q@Q@C@333333@-юR@Smoked Porter√@N@Caspiodence Alesиv╬÷/Я?ГШ╘ЯрMП?─A@@J@HАz╝G @■@vqwq≥@П?$@TюY@ ю$юП╠╡. New Folder мм╪▀аIллллffffffJ@@N@ ≥≥≥≥≥(@─a@Y@Ь?ллллt@юS@Pale Ale Maltalt (2 Row) USллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSricanлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBase malt for all beer stylesлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@OЛдNЛдN@вёp= вё?0@Pale Liquid Extractллллмм▐┬Ш>ллллffffffJ@@N@'@Y@Ь?ллллR@T@Smoked MaltлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллGermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMalt that has been smoked over an open fire. Creates a distinctive "smoked" flavor and aroma. Used primarily for German Rauchbier but can also be added to Brown Ales and Porters. Porters.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл"@@;╠;╠+@╢?0@ллллмм┬Ш>ллллffffffJ@@N@+@9@T@ffffff@ллллP@юR@Munich Malt - 20LлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSmanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMalty-sweet flavor characteristic and adds a orange to deep orange color to the beer. Does not contribute signficantly to body or head retention. Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beersibute signficantly to body or head retention -- Useл4@@ы┴²ь┴²(@╢?0@Amber Liquid Extractллллмм╞ббIллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл@@─R@Caramel/Crystal Malt - 60LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллN@@ы┴²ь┴²@╗?0@ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл@@N@Chocolate MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮu@@ы┴²ь┴²@╢?0@лллллл╙W>лллл.@N@ллллП?Magnumлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл,@@GermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллGerman Hallertauer hybrid, widely used in Germany Use for: German ales and lagers Aroma: Good aroma and stable spicy flavor Substitutes: N/Ahern Brewerлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@▓"■ WX4@П?П?лллллл╙W>лллл.@>@лллл@Magnumлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл,@@GermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллGerman Hallertauer hybrid, widely used in Germany Use for: German ales and lagers Aroma: Good aroma and stable spicy flavor Substitutes: N/Ahern Brewerлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@│ Vе╢m<@П?П?лллллл╙W>лллл─A@@ллллШ╦к?2]П?Goldings, East Kentлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@ @United KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor Substitutes: Fuggles, BC Goldings Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale лллллллллллллллллллллл@чи\└▄У?П?П?ллллWW╙W>лллл└@Irish MossлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллFining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл$@лллл ≥≥≥≥≥А?Clarityллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллп?п?пп╒>NottinghamltureмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммDanstarмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм-ttinghamмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммюR@─L@─Q@Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers.ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммGood neutral ale yeast.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм"г√j К?вDК>@@П?ммммн┴╥XAмлллллЭ?@ЬSЦ╔⌡дП? вёp= Я?ЧтxИ&1П?╗фK7┴AП?333333@@9@─K@6@D@PorterлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллRobust Porterлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл BлллMedium to full body, slightly dry. Well balanced, low to medium malt flavor and hop bitterness. Dark brown to black color. Medium to no hop flavor. Low ester, fruitiness, diacytl. Low to med carbonation.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллStronger, darker version of porter with a slight dryness. Flavor derived from chocolate and black malts, but lacks the strong roasted flavor of a dry stout. Roasty aroma.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллEnglish malt. Dark Crystal, chocolate and black or roast malt. Often black patent, chocolate and roasted malts. Traditional english ale hops and yeast. Moderate to high carbonate water.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллSierra Nevada Porter, Anchor Porter, Bell's Porter, Thirsty Dog Old Leghumper, Otter Creek Stovepipe Porter, Avery New World Porter, Redhook Blackhook PorterллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBJCP 2004лллллллВ√uHMy Mash@─@R@b@ ≥≥≥≥≥@e@333333с?■@R@Y@─j@╤zIеv;bЭ3╒d@Stepsиv═sиvxЬлеv.я|ЗsиvpиvпЬхГдv.я$qиv|Зhrиvm3sиvП∙@@c@@N@@─@.FеIЪkegged 4-23-09 some alcohol hotness, think it fermented too warm (chamber was set at 68, but ferm was pretty strong so who knows what the liquid temp was) hopefully it mellows with time 10-11-09 - just won 1st in the category for HBT comp. time heals all⌠зe ?мммм■@b@333333с? ≥≥≥≥≥Y@HАz╝G @"@P@√@N@Brew Pot (15 Gal) and Igloo/Gott Cooler (10 Gal)мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular 10 gallon setup for all grain brewing. Uses a 10 gallon water cooler as mash tun for single infusion mashes and a 15 gallon brew pot for full size boil of the 12+ gallons of wort.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@@мммм