я. New FolderяяэK²J@5@Q@Q@Q@─B@333333@-T@Black Hearted Stout v2tout≤@N@Two Heads Brewingк║E╤СЩП?сMbX9П?─F@П?─B@≈~И≈~И⌡@antastic! Don't change a thing...this is a winner and has received great reviews from homebrewers and normal drinkers alike. It's strong, but 2 months in the fermenter cleans up the bitterness of the roasted malt nicely.┴@ЮЮ·▄@П?$@TюY@ ю$ю(┌@┌. New Folder ммУfYIллллffffffJ@@N@ ≥≥≥≥≥(@─a@Y@Ь?ллллt@юS@Pale Malt (2 Row) USллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSricanлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBase malt for all beer stylesлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@╡;╠;S@═?0@<Pale Liquid ExtractллллммЛfYIллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл8@─R@Caramel/Crystal Malt - 60LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллN@@;╠;╠@═?0@<ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff$@4@Ь?лллл8@R@Caramel/Crystal Malt -120LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt. Very Darkлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл^@@;╠;╠@╢?0@<ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл8@─K@Roasted BarleyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллRoasted at high temperature to create a burnt, grainy, coffee like flavor. Imparts a red to deep brown color to beer, and very strong roasted flavor. Use 2-4% in Brown ales to add a nutty flavor, or 3-10% in Porters and Stouts for coffee flavor.ллллллллюr@@;╠;╠@╢?0@<ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл0@─K@Black (Patent) MaltлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark color and dry roasted flavor characteristic of Stouts and Porters Use for: Coloring in small amounts, or flavoring of Stouts and Porters in larger amounts.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@@OЛдNЛд@╢?0@<ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл @N@Chocolate MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮu@@OЛдNЛдЧ?╢?0@<лллллл╙W>лллл─A@N@ллллffffffЖ?Goldings, East Kentлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@ @United KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor Substitutes: Fuggles, BC Goldings Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale лллллллллллллллллллллл@аUOЩх≥#@П?П?лллллл╙W>лллл─A@N@лллл@Northern Brewerлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл!@@GermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAlso called Hallertauer Northern Brewers Use for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor. Substitute: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer Examples: Anchor Steam, Old Peculiar, л@R╬p3░7@П?П?лллллл╙W>лллл─A@>@ллллП?Goldings, East Kentлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@ @United KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor Substitutes: Fuggles, BC Goldings Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale лллллллллллллллллллллл@∙▄'Щ└@П?П?лллллл╙W>лллл─A@@ллллП?Goldings, East Kentлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@ @United KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor Substitutes: Fuggles, BC Goldings Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale лллллллллллллллллллллл@цm°TЖ?П?П?ллллWWкХЛ>

FugglAids in clearing yeast and chill haze. Easy to use tablet form.b>Inventory: 0.00 oz
Quantity: 2.00 oz

Notes
Used For: General purpose bittering/aroma for English Ales, Dark Lagers
Aroma: Mild, soft, grassy, floral.@: Ea@Clarity iamette
Examples: Samuel Smith's Pale Ale, Old Peculiar, Thomas Hardy's Ale

NottinghamltureмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммDanstarмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм-ttinghamмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммюR@─L@─Q@Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers.ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммGood neutral ale yeast.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм"г√j К?вDК>@@П?ммммн©аGffffff@333333@млллллП?333333Я?)\▐бУ(П?'1╛ZП?@@─A@юR@>@D@StoutллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAmerican Stoutn Stoutллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл EлллBreweries express individuality through varying the roasted malt profile, malt sweetness and flavor, and the amount of finishing hops used. Generally has bolder roasted malt flavors and hopping than other traditional stouts (except Imperial Stouts).лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллhttp://www.bjcp.org/2008styles/style13.html#1e A hoppy, bitter, strongly roasted Foreign-style Stout (of the export variety).alt profile, sweetness and flavor, but with a bold roast and hoppy flavor.d class of stouts.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллCommon American base malts and yeast. Varied use of dark and roasted malts, as well as caramel-type malts. Adjuncts such as oatmeal may be present in low quantities. American hop varieties.lcium water.h calcium water.лллллллллллллллллллллллллллллллллRogue Shakespeare Stout, Deschutes Obsidian Stout, Sierra Nevada Stout, North Coast Old No. 38, Bar Harbor Cadillac Mountain Stout, Avery Out of Bounds Stout, Lost Coast 8 Ball Stout, Mad River Steelhead Extra StoutллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBJCP 2008лллллллБЦ>Single Infusion, Medium Body, No Mash Outллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллz@R@b@ ≥≥≥≥≥@e@Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл333333с?■@R@Y@─j@ллллеЭ┬>лллл╩э^Uр e@Mash Inлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл┘КQ╦░@─c@@N@z@щ4{JЪtFantastic! Don't change a thing...this is a winner and has received great reviews from homebrewers and normal drinkers alike. It's strong, but 2 months in the fermenter cleans up the bitterness of the roasted malt nicely. v2: Dropped the Special B and reduced the black patent, and replaced with some Coffee Malt. Changed hops from Chinook/Goldings to NB and EKG's.⌠╠'Iмммм■@b@333333с? ≥≥≥≥≥Y@≈~И≈~И⌡@"@ ≥≥≥≥≥9@≤@N@Brew Pot (15 Gal) and Igloo/Gott Cooler (10 Gal)мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular 10 gallon setup for all grain brewing. Uses a 10 gallon water cooler as mash tun for single infusion mashes and a 15 gallon brew pot for full size boil of the 12+ gallons of wort.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@@мммм