я. New FolderяяЫь{L@@юQ@юQ@Q@@@ ≥≥≥≥≥@-T@Dogfish Head 90 Min IPA└@@Z@Scottq= вёpЯ?╝GАzП?─A@@@@▌@└@▌@HАz╝GЯ?$@TюY@ ю$юП╤bH╫c. New Folder мм`┬Ш>ллллffffffJ@@N@%@@Z@Y@Ь?лллл─p@юS@Pilsner (2 Row) BelлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBelgiumллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBelgian base malt for Continental lagersллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@:ЕmгЁV@╢?0@iPilsner Liquid Extractллллмм┼#К>ммммffffffJ@@N@$@4@4@Ь?мммм╦┘КQ╦:@юR@Amber MaltммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммUnited KingdomмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммRoasted specialty malt used in some English browns, milds and old ales to add color and a biscuit taste. Intense flavor - so limit use. Low diastatic power so must be mashed with well modified malts.ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм6@ffffff@мммм'ж░\гa"@╢?0@iCaramel/Crystal Malt - 20LллЕ>

Brewer's Gol @@U.S.ted Kingdom
Type: Bittering
Form: Pellet
AlphaUnknown origin, but character similar to Cascade. Use for: IPAs, Ales Aroma: Citrus, Flowery Substitutions: Cascade, Centennials
Traditional bittering hops for English ales and heavy German lagers.
Aroma: Sharp bittering hop
Substitute@П?П? 2@@Z@ colЮ?Simcoe Warrior

High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma. Best for: IPAs Substitutes: N/A>

Alpha: 15.00 % Type: Both

Brewer's Gol @@U.S.ted Kingdom
Type: Bittering
Form: Pellet
AlphaUnknown origin, but character similar to Cascade. Use for: IPAs, Ales Aroma: Citrus, Flowery Substitutions: Cascade, Centennials
Traditional bittering hops for English ales and heavy German lagers.
Aroma: Sharp bittering hop
Substitute@Jж]@╝E@П?П? 2@─V@ col333333Ц?Simcoe Warrior

High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma. Best for: IPAs Substitutes: N/A>

Alpha: 15.00 % Type: Bothлллл└@Irish MossлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллFining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл.@ллллП?Clarityллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллп?п?ппH ▌>Whitbread Ale AleлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллWyeast Labsлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл1099ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл─Q@P@юR@Slightly more fruity and malty than Wyeast's British Ale. Clear and highly flocculant.ing desired chill haze.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллWhitbread Ale, British Ales, Pales, Bitters Porters.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@вDК>П?@П?нк_мG ≥≥≥≥≥@ ≥≥≥≥≥@333333Я?q= вёpЯ?)\▐бУ(П?R╦┘КQП?@$@N@^@ @.@India Pale Ale (IPA)лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллImperial IPAial IPAлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллCлллBigger than either an English/American IPA in both alcohol strength &overall hop level (bittering&finish).Less malty,lower body,less rich &a greater overall hop intensity than an Am Barleywine.Typically not as high in gravity/alcohol as barleywine,since high alcohol and malt tend to limit drinkability.A showcase for hops.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллhttp://www.bjcp.org/2008styles/style14.html#1c Intensely hoppy,very strong pale ale without the big maltiness &/or deeper malt flavors of an Am barleywine.Strongly hopped,but clean,lacking harshness,& a tribute to historical IPAs.Drinkability is an important characteristic;Should not be a heavy,sipping beer.Should not have much residual sweetness or heavy charactergлPale ale malt,can use complex variety of hops(English,American,noble).American yeast that can give clean/slightly fruity profile.Generally all-malt,but mashed@lower temperatures for high attenuation.H20 character varies from soft to moderately sulfate.fлRussian River Pliny the Elder,Three Floyd▓s Dreadnaught,Avery Majaraja,Bell▓s Hop Slam,Stone Ruination IPA,Great Divide Hercules Double IPA,Surly Furious,Rogue I2PA,Moylan▓s Hopsickle Imperial India Pale Ale,Stoudt▓s Double IPA,Dogfish Head 90-minute IPAлBJCP 2008лллллллO■QLMy MashЛQ╦┘+r@R@b@ ≥≥≥≥≥@e@333333с?■@R@Y@─j@Pж{L┬╫СelеЭ!)`@StepЗЪцB~∙R6 #(фc(фc┬╫С≤╘B~O 0└Ы @Уw@Ш╛Ь uI@NP@"┬╫СP┐Н @Уw└Ы╟ ЛЬgffff╤├@─^@@N@ЛQ╦┘+r@y2}LЪUOG = 1.088 FG = 1.021 IBU = 90 SRM = 13 ABV = 13% Step by Step Mash in at 122 *F (50 *C), then raise the temp. to 149 *F (65 *C) until conversion is complete. Sparge with 4.8 gal of 170 *F water and collect enough wort to reach 7.5 gallons for the boil. Boil the wort for 105 minutes. Starting with 90 minutes left in the boil, begin slowly and evenly adding hops to the kettle. (This works out to a little over .25 oz. of hops every 7.5 minutes.) Start fermentation at 71 *F (22 *C) and let raise to 74 *F (23 *C). Dry hop in secondary at 71 *F for 3-5 days, then cool to 32 *F (0 *C).⌠зe ?мммм■@b@333333с? ≥≥≥≥≥Y@▌@"@`@└@─V@Brew Pot (15 Gal) and Igloo/Gott Cooler (10 Gal)мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular 10 gallon setup for all grain brewing. Uses a 10 gallon water cooler as mash tun for single infusion mashes and a 15 gallon brew pot for full size boil of the 12+ gallons of wort.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@@мммм