я. New FolderяяVg╗G,@@Q@Q@Q@млллл N@333333@-@T@HopHed Sweet Imperial Stout├@N@HopHed Brewhausq= вёpЯ?Э╘ЯрMbП?─D@@J@▐бУ(\▐█@ery similar to Australian beers in the 60's. Pride of Ringwood is the traditional hop used for a very large number of Australian beers. Although not considered a typical flavour hop it works very well as a single hopped beer. Aim for 50 - 100 ppm of C┬@┘КQ╦▀@9╢хv╬÷П?$ю─QюY@ ю$юь_p╚. New Folder ммR┬Ш>ллллffffffJ@@N@ ≥≥≥≥≥(@─a@Y@Ь?ллллh@юS@Pale Malt (2 Row) USллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSricanлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBase malt for all beer stylesлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@v┐)РY7P@мллллл╢?0@<Pale Liquid Extractллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл8@─R@Caramel/Crystal Malt - 60LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллN@@v┐)РY7 @333333©?0@<ллллмм╢┤Ш>ллллffffffJ@@N@ ≥≥≥≥≥'@=@$@Ь?лллл0@─S@Aromatic MaltлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBelgiumллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллProvides a very strong malt flavor and aroma to your beer.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл:@@РY7≤"÷@ ≥≥≥≥≥╧?0@<Caravienne Maltллллмм┴Ш>ллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл0@R@Cara-Pils/DextrineллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллSignificantly increases foam/head retention and body of the beer. Also sold under the names "Dextrine" and "Cara-Foam"лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@РY7≤"÷@╪?0@<ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл0@N@Chocolate MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮu@@РY7≤"÷@╢?0@ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл @─K@Black (Patent) MaltлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark color and dry roasted flavor characteristic of Stouts and Porters Use for: Coloring in small amounts, or flavoring of Stouts and Porters in larger amounts.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@@РY7≤"÷@ ≥≥≥≥≥╫?0@<ллллммYБW>ллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл @─K@Black Barley (Stout)ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUnmalted barley roasted at high temperature to create a dry, coffee like flavor. Imparts a sharp acrid flavor characteristic of dry stouts. Gives "dryness" to a stout or porter -- much more so than regular Roasted Barleyed Barleycoffee flavor.лллллллл@@@РY7≤"÷@333333©?0@<лллллл╤m3GллллI@N@ллллЬ?Hallertauerлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@GermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed for: German Ales, German/US/Canadian Lagers, Wheat Beers Aroma: Pleaseant, mild spicy flavor, clean, neutral flavor Substitutes: Crytsal, Liberty, Hallertauer Mittenfruehлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@W╘CИ╧5@П?П?лллллл╤m3GллллI@.@ллллЮ?Hallertauerлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@GermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed for: German Ales, German/US/Canadian Lagers, Wheat Beers Aroma: Pleaseant, mild spicy flavor, clean, neutral flavor Substitutes: Crytsal, Liberty, Hallertauer Mittenfruehлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@гКХ▐© @П?П?лллллл÷n3G

Brewer's Gol$@@U.S.ted Kingdom
Type: Bittering
Form: Pellet
AlphaUnknown origin, but character similar to Cascade. Use for: IPAs, Ales Aroma: Citrus, Flowery Substitutions: Cascade, Centennials
Traditional bittering hops for English ales and heavy German lagers.
Aroma: Sharp bittering hop
Substitute@и║║'У?@П?П? ллллffffffJ@@N@ffffff'@^@$@Ь?лллл0@Milk Sugar (Lactose)ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллNot fully fermentable, so it adds lasting sweetness. Lactose can be added to lend sweetness to Sweet Stouts and Porters.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@ллллРY7≤"÷@╢?0@<пп╒>NottinghamltureмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммDanstarмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм-ttinghamмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммюR@─L@─Q@Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers.ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммGood neutral ale yeast.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм"г√j К?вDК>П?@П?ммммнЗ╩XA@333333@yИ&1╛П?L7┴A`ЕП?)\▐бУ(П?▒М|?5^П?@@9@D@>@─F@StoutллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллSweet Stoutrish)лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл BлллMedium to full body. Malty sweet caramel flavor. Low hop aroma and flavor. Black opaque color. Some diacytl. Moderate carbonation.or will dominate. Complex fruity flavor. Black opaque color.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллEnglish Stout often called milk or sweet stout. Sweeter than its Irish cousin, possessing a caramel or chocolate rather than roast barley flavor. Flavor derived from milk sugar (lactose) and chocolate malt. Usually low in alcohol content.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллEnglish malt. Black patent, Crystal and chocolate malts. Maize of Treacle possible adjuncts. Unfermentable milk sugar (lactose) adds sweetness - often called "milk stout". English ale hops and yeast. Lower bitterness than dry stouts.лллллллллллллллллллллSamuel Adams Cream Stout, Mackeson XXX Stout, Left Hand Milk Stout, Watney's Cream StoutлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBJCP 2004лллллллТ⌡sGSingle Infusion, Medium Body, Batch Spargeллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл─q@R@b@ ≥≥≥≥≥@e@Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл333333с?■@R@─V@─j@ллллеЭ┬>лллля╘┘3ЭBe@Mash InллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮ┘@@c@@N@─q@╥-;GхMash in for 45 @ 158 Mash out for 10 at 168 Dual batch sparge with 3 gallons @170 check pre-boil gravity Add 4 oz of lactose at 5 minutes 30 psi for 3 days, 15 psi for 4 days, serve at 4-5 psi. ⌠√S3Gмммм■@b@333333с? ≥≥≥≥≥Y@▐бУ(\▐█@"@`@├@N@Brew Pot (15 Gal) and Igloo/Gott Cooler (10 Gal)мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular 10 gallon setup for all grain brewing. Uses a 10 gallon water cooler as mash tun for single infusion mashes and a 15 gallon brew pot for full size boil of the 12+ gallons of wort.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@@мммм