я. New FolderяяbH@@Q@Q@Q@N@333333@-@P@09-09-09 BW (Brewpastor)┤@N@CBBaron)\▐бУ(П?╝GАzП?─A@@J@HАz╝G▀@└@АЧАЧ┤@П?$@TюY@ ю$юПя▓(⌠. New Folder ммN┬Ш>ллллffffffJ@@N@333333$@─F@Y@Ь?ллллw@─S@Pale Malt (2 Row) UKллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUnited KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBase malt for all English beer styles Lower diastatic power than American 2 Row Pale Maltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@═5ч;е÷T@╢?0@Pale Liquid Extractллллмм ┬Ш>ллллffffffJ@@N@'@R@T@млллллТ?лллл@@T@Munich MaltлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллGermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMalty-sweet flavor characteristic and adds a reddish amber color to the beer. Does not contribute signficantly to body or head retention. Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beersot contribute signficantly to body or head retention -- Useл"@@╠Эпд╠@╢?0@Amber Liquid Extractллллмм\ПFллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл(@─R@Caramel/Crystal Malt - 80LлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллT@@┘╫э_S┘@╢?0@ллллммЛVFллллffffffJ@@N@%@$@Ь?ллллR╦┘КQ@@R@Chocolate Malt PaleltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUnited KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллi@@о╣┼хнУ?╢?0@ллллмм╟Чw>ллллffffffJ@@N@$@Ь?лллл@мллллLP@Special B MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBelgiumллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллExtreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл─f@@лллл╠Эпд╠Л?╢?0@лл╙W>лллл.@N@лллл▐бУ(\▐З?Magnumлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл-@@GermanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллGerman Hallertauer hybrid, widely used in Germany Use for: German ales and lagers Aroma: Good aroma and stable spicy flavor Substitutes: N/Ahern Brewerлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@╒шxNiR@П?П?ллллллРFллллD@9@ллллП?Centennialллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл$@@USлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUse for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats Aroma: Floral, citrus aroma, spicy, clean bittering flavor Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion Examples: Sierra Nevada Celebration Ale, Sierra Nevada Bigfootлллллллллллллллл@8░y!⌡╝(@П?П?ллллллЫЯFллллI@ллллП?Cascadeлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@USлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUse For: American ales and lagers Aroma: Strong spicy, floral, grapefriut character Substitutes: Centennial Examples: Sierra Nevade Pale Ale, Anchor Liberty Ale A hops with Northern Brewers Heritageллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@П?П?ллллллРFллллD@ллллП?Centennialллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл$@@USлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUse for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats Aroma: Floral, citrus aroma, spicy, clean bittering flavor Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion Examples: Sierra Nevada Celebration Ale, Sierra Nevada Bigfootлллллллллллллллл@П?П?ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff'@^@@Ь?лллл8@Y@Cane (Beet) SugarлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллCommon household baking sugar. Lightens flavor and body of beer. Can contribute a cider-like flavor to the beer if not cold-fermented or used in large quantities.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@┘╫э_S┘@╢?0@ллллппH ▌>American Alet AleлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллWyeast Labsлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл1056лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллюR@N@R@Soft, smooth, clean finish. Very well balanced. Very versitile -- works well with many ale styles.hill haze.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAmerican Pale Ale, Scottish Ale, Porters, Sweet Stout, Barley Wine, Altллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллu<·┌+Х@вDК>П?@П?нъ╘jAмлллллЭ?@HАz╝GЯ?Р?R╦┘КQП?▐бУ(\▐П? @*@I@Y@$@6@Strong Ale& Imperial StoutллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAmerican BarleywineллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллCлллFull to chewy wine-like body. Moderate hop bitterness flavor and aroma from American hops, but not unbalanced. Alcohol warmth present. Fruity and malty. Amber color. Caramel aroma. Low to moderate carbonation.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAmerican version of English Barley wine. More bitter than English counterpart due to American hops, but hops are not extreme. Alcoholic, malty and fruity. Well aged - often a year or more. more.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллLots of well modified pale malt with moderate caramel malt. Little or no darker malts. American hops add bitterness. Lengthy boil to enhance color. High gravity American ale yeast. Moderate to hard water.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллSierra Nevada Bigfoot, Hair of the DOg Doggie Claws, Victory Old Horizontal, Brooklyn Monster Ale, Avery Hog Heaven Barleywine, Bell's Thurd Coast Old Ale, Weyerbacher Blithering IdiotлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBJCP 2004лллллллв,RASingle Infusion, Light Body, Batch SpargeллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллАz╝Gaz@R@P@ ≥≥≥≥≥@e@Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл333333с?└@R@─V@─j@ллллеЭ┬>лллл╘{Ф╞+d@Mash Inллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллмлллл|░@юb@@юR@Аz╝Gaz@HH⌠Хw╪>мммм└@P@333333с?@@HАz╝G▀@(@@@┤@N@Brew Pot (6+gal) and Igloo/Gott Cooler (5 Gal)ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular all grain setup. 5 Gallon Gott or Igloo cooler as mash tun with false bottom, and 7-9 gallon brewpot capable of boiling at least 6 gallons of wort. Primarily used for single infusion mashes.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@мммм