я. New Folderяя└H@@Q@Q@Q@N@333333@-T@Gruitf Heather Ale (Gruit)x@N@CBBaron)\▐бУ(П?╝GАzП?─A@@J@333333}@└@АЧАЧ┤@П?$@TюY@ ю$ю─!▌┬┘▌. New Folder ммN┬Ш>ллллffffffJ@@N@333333$@─F@Y@Ь?ллллP@─S@Pale Malt (2 Row) UKллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUnited KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBase malt for all English beer styles Lower diastatic power than American 2 Row Pale Maltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@╨д&R@╢?0@Pale Liquid Extractллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл @юR@Caramel/Crystal Malt - 20LлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл4@@╨д&"@╢?0@ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл @─R@Caramel/Crystal Malt - 40LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллD@@╨д&"@╢?0@ллллмм┬Ш>ллллffffffJ@@N@+@I@T@ffffff@лллл@@S@Munich Malt - 10LлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSmanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMalty-sweet flavor characteristic and adds a slight orange color to the beer. Does not contribute signficantly to body or head retention. Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beersot contribute signficantly to body or head retention -- Useл$@@╨д&@╢?0@Amber Liquid Extractллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff$@4@Ь?лллл╓p= вё@R@Caramel/Crystal Malt -135LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt. Very DarkллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮ`@@б═Й!Яъ@╢?0@ллллммwПFллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл╓p= вё@N@Chocolate MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮu@@б═Й!Яъ@╢?0@ллллWW7┬G

1822 Porter BYO 1/03

Brew Type: AlignП?Flavoring Winesavor in heather aler> Style: Robust Porter Brewer: CBBaronHeather Ale (Gruit)

Heather Ale (Gruit)

Brew Type:
Style: Scottish Export 80/- Brewer:4.0 oz Munich Malt - 10L (10.0 SRM) Gain 4.8 %
2.1 oz Caramel/Crystal Malt -135L (135.0 SRM) Grain 2.5 %
2.1 oz 2.5 %

Nottingham YeastмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммLallemandмммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм-ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммюR@O@R@High flocculation - settles quickly. Very good reputation as a fast starter and quick fermenter. Clean and only slightly fruity. Some nutty flavor in bottled version. Relatively high attenuation.ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммAlesммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм"г√j К?⌡OИ>П?@П?ммммнЬMAЬ?ffffff@╓p= вёП?w╬÷/щП?)\▐бУ(П?╗фK7┴AП?333333@@.@>@"@1@Scottish and Irish AleлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллScottish Export 80/-80/-)ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл CлллRounded flavor decidedly malty. Low hop flavor and aroma. Clean caramel flavor. Faint smokey character. Amber to dark brown in color. Low to medium carbonation.ruity esters. Slight diacytl or sulfur OK.has higher carbonation.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMedium to strong ale with plenty of character. Full bodied beer that is decidedly malty and chewy. Low attenuation. 80 shilling version.r. Toasted or caramel flavor. 70/- Schilling version.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллEnglish or Scottish pale malt. Small amount of Roasted malt, Crystal or Chocolate. English hops. Scottish Ale yeast.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBelhaven 80, Maclay 80, Arrol's 80, Highland Severe0, Highland SevereлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBJCP 2004лллллллр,RASingle Infusion, Full Body, Batch Spargeллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл вёp= V@P@P@ ≥≥≥≥≥@e@Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл333333с?└@P@─V@─j@ллллеЭ┬>ллллPr2шf@Mash InллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллО═ы|Zk@юc@@─F@ вёp= V@М▀┘G°Л1'XGСUj@Mash outCy/Э`0УwС╛Лm▒|x и╟`Ш`@Ш l┬)`КTЛН░|p▒|ЪЪЪЪm▒|■m≥─|ЛЛ╪\YH╜⌠N@e@@@О═ы|Zk@ вёp= V@г╝мммм└@P@333333с?@@333333}@&@@@x@N@Brew Pot (6+gal) and Igloo/Gott Cooler (5 Gal)ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular all grain setup. 5 Gallon Gott or Igloo cooler as mash tun with false bottom, and 7-9 gallon brewpot capable of boiling at least 6 gallons of wort. Primarily used for single infusion mashes.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@ммммя`└H@@Q@Q@Q@N@333333@-T@Heather Ale (Gruit)eer)x@N@CBBaron)\▐бУ(П?╝GАzП?─A@@J@333333}@└@АЧАЧ┤@П?$@TюY@ ю$ю╗J▌юJ▌. New Folder ммN┬Ш>ллллffffffJ@@N@333333$@─F@Y@Ь?ллллP@─S@Pale Malt (2 Row) UKллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUnited KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBase malt for all English beer styles Lower diastatic power than American 2 Row Pale Maltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@Ic▐КS@╢?0@Pale Liquid Extractллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл @─R@Caramel/Crystal Malt - 40LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллD@@Ic▐К#@╢?0@ллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл@юR@Caramel/Crystal Malt - 20LлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл4@@Ic▐К@╢?0@ллллмм┬Ш>ллллffffffJ@@N@+@I@T@ffffff@лллл@@S@Munich Malt - 10LлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSmanyллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMalty-sweet flavor characteristic and adds a slight orange color to the beer. Does not contribute signficantly to body or head retention. Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beersot contribute signficantly to body or head retention -- Useл$@@Ic▐К@╢?0@Amber Liquid Extractллллмм┤U>ллллffffffJ@@N@ffffff$@4@Ь?лллл╓p= вё@R@Caramel/Crystal Malt -135LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt. Very DarkллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮ`@@M>@р≤е@╢?0@ллллммwПFллллffffffJ@@N@ffffff*@$@Ь?лллл╓p= вё@N@Chocolate MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллЮu@@M>@р≤е@╢?0@ллллWWnj┤G1822 Porter BYO 1/03

1822 Porter BYO 1/03

Brew Type: AlignП?Bittering and flavor in heather aler> Style: Robust Porter Brewer: CBBaron1822 Porter BYO 1/03

1822 Porter BYO 1/03

Brew Type: AN@lignП?Bittering and flavor in heather aler> Style: Robust Porter Brewer: CBBaron4.0 oz Munich Malt - 10L (10.0 SRM) Gain 4.8 %
2.1 oz Caramel/Crystal Malt -135L (135.0 SRM) Grain 2.5 %
2.1 oz 2.5 %

@"@1@Scottish and Irish AleлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллScottish Export 80/-80/-)ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл CлллRounded flavor decidedly malty. Low hop flavor and aroma. Clean caramel flavor. Faint smokey character. Amber to dark brown in color. Low to medium carbonation.ruity esters. Slight diacytl or sulfur OK.has higher carbonation.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллMedium to strong ale with plenty of character. Full bodied beer that is decidedly malty and chewy. Low attenuation. 80 shilling version.r. Toasted or caramel flavor. 70/- Schilling version.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллEnglish or Scottish pale malt. Small amount of Roasted malt, Crystal or Chocolate. English hops. Scottish Ale yeast.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBelhaven 80, Maclay 80, Arrol's 80, Highland Severe0, Highland SevereлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBJCP 2004лллллллр,RASingle Infusion, Full Body, Batch Spargeллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл вёp= U@P@P@ ≥≥≥≥≥@e@Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл333333с?└@P@─V@─j@ллллеЭ┬>ллллPr2шf@Mash Inлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл╤<ЙY]Цi@юc@@─F@ вёp= U@М▀┘G°Л1'XGСUj@Mash outCy/Э`0УwС╛Лm▒|x и╟`Ш`@Ш l┬)`КTЛН░|p▒|ЪЪЪЪm▒|■m≥─|ЛЛ╘IрЕ└0M@e@@@╤<ЙY]Цi@ вёp= U@г╝мммм└@P@333333с?@@333333}@&@@@x@N@Brew Pot (6+gal) and Igloo/Gott Cooler (5 Gal)ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммPopular all grain setup. 5 Gallon Gott or Igloo cooler as mash tun with false bottom, and 7-9 gallon brewpot capable of boiling at least 6 gallons of wort. Primarily used for single infusion mashes.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@мммм