я. New Folderяя┘I@0@Q@Q@Q@─F@Ь?-юR@Carolina Galester┬@N@Chad WardЦ╔⌡д ╟П?TЦ╔⌡д П?─A@@─F@цУ(\▐б▐@┬@░@З~j╪t⌠П?$@TюY@ ю$юЮ√Ц⌡А. New Folder мм>╗H Origin: Canada United Kingdomt">Supplier: GambrinusPotential: 1.037 SG
Color: 25 SRM
Must Mash: Yes Diastatic Power: 0.0 Lin
Dry Yield:@@lefto<зV@╢?0@<Pale Liquid ExtractммЕп■HллллffffffJ@@N@ffffff*@4@Ь?лллл @─R@Caramel/Crystal Malt - 60LллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллAdds body, color and improves head retention. Also called "Crystal" malt.al Malt"ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллN@@o<з@╢?0@<ллллмм=/▀HллллffffffJ@@N@0@D@Ь?лллл@@S@Wheat, FlakedлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUSлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллFlaked wheat adds to increased body and foam retention Used in place of raw or torrified wheat for faster conversion and better yield. May be used in small amounts to improve head retention and body Examples: Belgian White beer, Witлллллллллллллллллллл ≥≥≥≥≥Ы?"@S-┐ё▄@╢?0@<Wheat Liquid Extractллллмм/▀Hлллл{╝GАzJ@@N@%@$@Ь?ллллR╦┘КQ@@R@Chocolate MaltллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUnited KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллDark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor. Use for: Brown ales, porters, some stouts Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл |@@▓·iд█д@╢?0@<лллллл -▀Hлллл9@N@ллллХ?Challengerллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@@United KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллVariant of Northern Brewers heritage Use for: Both aroma and bittering for ales and lagers Aroma: Fruity in flavor, spicy aroma, blends well Substitites: N/Ahern Brewersлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@÷М.√2@П?П?лллллл╞-▀HллллD@N@ллллЮ?Williametteллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллffffff@ @USлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUse for: Finishing American and British Ales Aroma: Mild, grassy, floral, slightly spicy Substitutes: Fuggles, E.K. Goldings Examples: Sierra Nevada Porter, Ballard Bitter ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@х═+╛Щ@П?П?ллллллч-▀Hлллл─A@.@ллллЮ?Goldings, East Kentллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллffffff@ @United KingdomлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUsed For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor Substitutes: Fuggles, BC Goldings Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale лллллллллллллллллллллл@йS╓╪@П?П?лллллл╞-▀HллллD@ллллЮ?Williametteллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллffffff@ @USлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллUse for: Finishing American and British Ales Aroma: Mild, grassy, floral, slightly spicy Substitutes: Fuggles, E.K. Goldings Examples: Sierra Nevada Porter, Ballard Bitter ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл@П?П?ллллWWК▒▐Hлллл└@Yeast NutrientлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллGives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл$@ллллЮ?Fermentationntationлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллп?П?WWТ▒▐H

FugglAids in clearing yeast and chill haze. Easy to use tablet form.b>Inventory: 0.00 oz
Quantity: 2.00 oz

Notes
Used For: General purpose bittering/aroma for English Ales, Dark Lagers
Aroma: Mild, soft, grassy, floral$@: EaП?Clarity iamette
Examples: Samuel Smith's Pale Ale, Old Peculiar, Thomas Hardy's Ale

@@П?н▀╢G ≥≥≥≥≥И?мллллл@╓p= вёП?ЬSЦ╔⌡дП?TЦ╔⌡д П?ЧтxИ&1П?ffffff@ffffff@9@D@@0@English Pale AlePale AleллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллSpecial/Best/Premium Bitter BitterллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллBлллModerate malt and hop flavor. Med to high bitterness. Evident hop aroma and flavor. Medium in body and flavor. Copper brown or dark gold color. Very low carbonation, higher for bottled version.ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллhttp://www.bjcp.org/2008styles/style08.html#1b A flavorful, yet refreshing, session beer. Some examples can be more malt balanced, but this should not override the overall bitter impression. Drinkability is a critical component of the style; emphasis is still on the bittering hop addition as opposed to the aggressive middle and late hopping seen in American alesллллPale ale, amber, &/or crystal malts, may use black malt for color adj. May use sugar adjuncts, corn/wheat. Engl. hops typical, but USA &Euro var. are becoming common (esp. in the paler examples).Characterful English yeast. Often med sulfate water usedллллFuller's London Pride, Coniston Bluebird Bitter, Timothy Taylor Landlord, Adnams SSB, Young's Special, Shepherd Neame Masterbrew Bitter, Greene King Ruddles County Bitter, RCH Pitchfork Rebellious Bitter, Brains SA, Black Sheep Best Bitter, Goose Island лBJCP 2008лллллллЛАЦ>Single Infusion, Light Body, No Mash OutлллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллАz╝G!b@R@Z@ ≥≥≥≥≥@@e@Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл333333с?└@R@Y@─j@ллллеЭ┬>ллллГ┘l╙оd@Mash InллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллИ╥╞Гx@юb@@N@Аz╝G!b@rИкHыRecipe adapted from Gales Best in "Brew Your Own British Real Ale" and information on the Gales website. I subbed chocolate malt for black patent and Willamette hops for Fuggles (and added .5oz for aroma at flameout).⌠!^╧Hмммм└@Z@333333с?╓p= вё0@цУ(\▐б▐@.@P@┬@N@Chad's Outdoor Setup Igloo/Gott Cooler (10 Gal)мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммChad's Outdoor Setup -- 15 gallon keg brew pot and 5 gallon Rubbermaid mash tun with false bottomle infusion mashes and a 15 gallon brew pot for full size boil of the 12+ gallons of wort.мммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммY@@мммм